Експерт: По-скоро бих нарекъл проблемите на НЕКСО регулаторни, отколкото финансови на този етап

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Велизар Величков, предприемач и крипто експерт, коментира в "Денят започва" темата за компанията в сферата на дигиталните финанси, чиято дейност и акции срещу нея продължават да приковават внимание. 

"Най-вероятно NEXO имат своите проблеми, но по-скоро бих нарекъл проблемите регулаторни, отколкото финансови на този етап", отбеляза той. 

От всички изказвания на прокуратурата, от всички направени анализи това е единственият реален проблем - че не са се регистрирали като банка, каза Величков.

По думите му регулациите в крипто света са на много ранен стадий и в общия случай регулациите са много малко изобщо в крипто света, не само в крипто банки - регулации няма.

"И поради тази причина предприемачите в крипто света просто действат в началото, без да се мисли за последици от чисто регулаторен аспект. И поради тази причина може би същото е и с NEXO. Това е огромна компания", заяви експертът. 

И подчерта, че консултациите на бившия финансов министър Асен Василев как през БОРИКА да се плаща с крипто валута е нещо страхотно, няма нищо рисковано. 

"NEXO и изобщо такива компании, които оперират с милиарди, това са компании еднорози, би следвало да работят с политици - това ми се струва напълно логично и нищо нередно няма в тази работа", каза Величков.

И посочи, че цената на токена не е паднала, "защото NEXO е глобален продукт, а ние сме една малка държава с малка прокуратура". 

Според него част от изказванията на прокуратурата по слуая са нелепи.

"Струва ми се нелепо говорител на прокуратурата да каже, че от тук насетне, след като ги ударихме, ще се консултираме с голяма финансова световна къща, която да ни омогне да направим анализ", посочи експертът. 

Какво още каза той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад