Надежда Нейнски: Президентът цели да има избори и да управлява през служебни правителства

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Влизането на България в Шенген през мандата на настоящата комисия зависи от това, дали всички ще си свършим работата, дали ще имаме стабилно правителство и дали България ще има необходимата критична маса от доверие в Европейския съюз, каза в "Денят започва" Надежда Нейнски, бивш министър на външните работи, и допълни, че изпълняването на техническите критерии е компонент, но не достатъчен, ако няма политическо доверие в България.

Това, което ние на този етап показваме, е непредсказуемост, включително и с последното решение за връчване на третия мандат на БСП, изтъкна Нейнски.

Според думите й, третият мандат, особено в настоящата ситуация, е геополитически акт. В момента светът участва политически в натиска, който се оказва на Русия за прекратяването на тази безумна война в Украйна, допълни тя и коментира, че предоставянето на мандата на БСП показва, че президентът се определя геополитически.

"Той имаше златния шанс да помогне за създаването на евроатлантическо мнозинство в България", подчерта Надежда Нейнски.

Със своя ход президентът очевидно цели да има избори, очевидно цели да управлява през служебни правителства, но на практика това отдалечава България от постигане на целите й за влизане в Шенген и Еврозоната, допълни тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад