Експерти: Военната ни техника трябва да бъде заменена

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Към момента не можем да изключим нито една версия, макар версията за технически проблем да е много малко вероятна. Това няма да стане ясно, докато не бъде намерена черната кутия. А от организационна гледна точка – би трябвало в такива извънредни ситуации да има предписани процедури как се действа, коментира по повод инцидента край Шабла Тодор Тагарев, военен експерт и бивш министър на отбраната.

Никой друг, освен пилота, няма по-добра информация колко близо е до водата. Тогава когато пилотът е фокусиран върху поразяването на целта, вниманието е насочено изцяло натам и много по-трудно се следи останалата част от обстановката, каза още Тагарев.

Надявам се, че този трагичен случай ще ни накара още веднъж да преосмислим цялостната концепция за изграждане на въоръжените сили на Българската армия. Много са проблемите – проблемите са и в техниката, морално и материално остаряла, проблемите са и в недостатък на ресурси за поддръжка. Ние трябва да преосмислим стратегията за развитие, защото пропуснахме много време и възможности, добави Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност.

Той заяви, че техниката трябва да бъде заменена, най-вече заради това, че сме в съюз – НАТО, с който тази техника е несъвместима.

Тодор Тагарев призова за превъоръжаване на Българската армия.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад