Продължава търсенето на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължава акцията по издирването на отломките и черната кутия от падналия в Черно море изтребител МиГ-29. Още вчера беше потвърдено, че пилотът - майор Валентин Терзиев, е загинал. В момента всички усилия са насочени към изваждане на черната кутия, която ще разкрие причините за инцидента. В издирвателната операция участват кораби на Военноморските сили. С техника за подводен оглед помагат 2 частни фирми, както Институтът по океанология.  Какво е установено до момента и какво предстои днес. Повече по темата ще научите от репортера ни във Варна Петя Иванова, която разговаря с контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили.

Ключов етап в операцията по търсене на останките от изтребител МиГ-29 е намирането на черната кутия. Намирането е от значение, тъй като в нея се намира информация, без която трудно ще бъдат анализирани причините, довели до инцидента. Това заяви контраадмирал Кирил Михайлов. По думите операцията ще приключи, след като бъдат уточнени причините за инцидента.

Михайлов обясни, че рано тази сутрин във водите са открити два нови контакта, които в момента се изследват дали имат връзка с инцидента. Към операцията са се присъединили и представители на Института по океанология на БАН, които също ще изследват района със специализирана техника. Районът, който трябва да бъде обследван, обаче е изключително голям.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад