Видео уроците "С БНТ 2 на училище"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Над 100 000 са гледанията на уроците, които БНТ 2 излъчва в помощ на подготовката на учениците за НВО на сайта на БНТ, на сайта на МОН и в социалните мрежи. Във Вайбър също има група, в която се качват уроците, това съобщи в "Денят започва" изпълнителният продуцент на БНТ 2 Николай Марков.

Той допълни, че гледаемостта е голяма. В рамките на периода от януари, когато стартираха уроците тази година, те са достигнали до над 1 млн. и 800 000 зрители на възраст над 4 години, живеещи в домакинства с активен телевизионен приемник или около 27% от потенциалната телевизионна аудитория в България.

Директорът на Дирекция "Учебници и училищна документация" в МОН Пенка Иванова заяви, че уроците са били и са в полза и на учителите, и на родителите, и най-вече на учениците. Важно е да се спомене, че те бяха гледани чрез БНТ 4 и в чужбина, като по този начин подпомогнаха и тяхната подготовка.

По думите й това беше полезна инициатива, която стартира през 2020 г. с обявяването на извънредното положение. Миналата година МОН създаде, а БНТ излъчи 517 урока. Уроците, излъчени миналата година бяха за учениците от първи до четвърти клас и имаше 42 урока в помощ на учениците, на които предстояха държавни зрелостни изпити.

И тази година доброто сътрудничество между МОН и БНТ продължи и бяха създадени и излъчени 180 урока.

Николай Марков уточни, че до вторник ще бъдат излъчвани уроците, предназначени за седмокласните и тяхното национално външно оценяване. Всички излъчени до момента уроци са достъпни на сайта на БНТ.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад