Ескалацията на войната в Украйна - коментар на Любомир Кючуков и Камен Невенкин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Войната в Украйна отново ескалира след взривяването на Кримския мост. Става ли Русия все по-радикална, става ли Западът все по-сплотен в отговорите и помощта си за Украйна и къде сме ние? В студиото на “Денят започва” темата коментираха Любомир Кючуков - директор на Института за икономика и международни отношения, и Камен Невенкин - експертът по военна история.

“Ние сме част от конфликта от самото начало сме, за момента не сме част от военните действия. Това е разликата, но линията е доста тънка. Като страна-членка на НАТО ние се придържаме към позицията, обявена още в началото от генералния секретар на Алианса, че НАТО няма да воюва в Украйна с Русия”, отбеляза Любомир Кючуков.

Според Камен Невенкин има медийно обостряне на ситуацията, защото обстрелите са ежедневие, а медиите не съобщават за тях.

“Основно де обстрелват градове в близост до фронтовата линия - Никопол, Николаев, Запорожие, Одеса, а обстрелът на Киев няма никакъв реален военен характер и смисъл, а трябва да подхрани най-военолюбивите слоеве на руското население”, уточти той.

Какво още казаха гостите в предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад