Версиите и разминаването в показанията по инцидента в "Разсадника" - коментар на криминалиста Иван Савов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тежките събития на пътя свързани с пияни и дрогирани шофьори, катастрофи и трагични случаи буквално ни шокират всяка седмица. На този фон открито се говори и за чадъри и прикриване на хора с тежки нарушения.

В студиото на “Денят започва” криминалистът Иван Савов коментира версиите и разминаването в показанията по инцидента в столичния квартал “Разсадника”, при който почива таксиметров шофьор.

“Касае се за инцидент, който е настъпил на изцяло битова основа. Това, че единият водач е бил таксиметров шофьор, е абсолютно случайно, а не е тенденциозно и целенасочено. Това, че лицето е от ромски произход и от малцинствена група може да се разглежда в същия контекст”, каза той.

По думите му всеки един може да се окаже в подобна ситуация, а протестите, блокирането на кръстовища в дните след инцидента, опитите да се търси улично правосъдие са недопустими в нормалната правова държава.

“Имаше опит да се диктува хода на разследването от улица и то абсолютно открит, нагъл, с груб натиск. За съжаление, органите на МВР реагираха много меко”, заяви Савов.

Какво още каза криминалистът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад