Татяна Дончева: Превръщането на КПКОНПИ в разследващ орган е доста противоконституционно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"За българската общественост е безспорно, че ГЕРБ и ДПС бяха носители на един модел на обществено-икономическо съществуване и функциониране, който трябва да бъде категорично отречен, той не може да бъде разграждан от самите носители", така коментира възможностите за съставяне на правителство в "Денят започва" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".
 
По думите ѝ не може да съществува корупция в България, ако не съществува еврокорупция и няма как да се реализират схеми с европейски средства, ако в тези схеми не участват и европейци.

"В момента външният фактор се интересува от геостратегически неща и се нуждае от правителство, което да бъде под чатал и което да подкрепи членството на Украйна в НАТО и да подкрепя всичко решения, които са му спуснати, за предоставяне на военна помощ или за следващи стъпки във войната Украйна - Русия", подчерта Дончева.

Тя отбеляза и антикорупционното законодателство, което трябва да се гласува, като посочи, че е важно съдържанието на готовите, според Пеканов, законопроекти.

"Нашето разбиране за КПКОНПИИ, превръщането на КПКОНПИ в разследващ орган е доста противоконституционно и го казвам не защото съм от Гешев и гешевистите, а защото е обективно така", заяви председателят на "Движение 21".

Вижте целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад