Галин Цоков: Променя се часът за външното оценяване след 10. клас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, че от редовен министър станах служебен министър, не го разглеждам като успех, а по-скоро като приемственост. При обмислянето, дали да приема предложението на г-н Главчев да се включа в служебното правителство, надделяха плюсовете затова, че предстоят усилени месеци в образователната система, защото ще се проведат матури, национални външни оценявания. Също така и едно изкушение, за да можем да продължим поне още 2 месеца промените в образованието, които започнахме. Това каза в „Денят започва“ служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„Всеки ден ще работим така, че да оползотворим времето. Ние сме подготвили документи като визия за промяна в учебните програми, визия за промяна в оценяването, рамка на качеството в средното образование и др., които в следващите седмици ще обсъдим с педагогическите специалисти“, добави той. 

Проф. Галин Цоков посочи, че до следващото Народно събрание и редовно правителство трябва да има мнение на самата педагогическа общност как да се промени Законът за училищното и предучилищното образование.

Относно външното оценяване за 10. клас, което тази година ще се проведе ден след изборите, проф. Цоков уточни, че ще се промени часът на започване от 8:00 на 11:00 ч. Също така в училищата, в които ще има изборни секции, ще се обяви неучебен ден.  

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад