Гарантирана ли е сигурността на столичани - общинските съветници Бонка Василева и Антон Хекимян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сигурността в София, решенията за важните политики, които трябва да бъдат взети, очакванията за обсъждането на столичния бюджет - това бяха част от темите, които коментира общинският съветник от "ПП-ДБ-СС" Бонка Василева и Антон Хекимян - общински съветник от "ГЕРБ-СДС".

"Проблем със сигурността на София има и това го показа тази извънредна сесия, в която участвахме заедно с колегата Василева, забележете - с главния секретар на МВР, шефа на СДВР, шефа на Агенцията за бежанците. От тях дойде и информацията за това, че центъра в "Овча купел" охранява от 7 души. "Охраняват" е силно казано, защото ако възникне конфликт, трудно могат да реагират. От там дойде информацията, че тези хора живеят с изключително мизерни условия, най-вероятно с много малко пари. Вероятно това са част от причините хората в квартала да се оплакват от кражби в магазините. Ние не искаме да наричаме тези хора престъпници, но когато се смени профила на един бежански център, какъвто е бил този в "Овча купел" - предимно майки с деца и семейства към млади момчета и мъже в мизерни условия, ние трябва да повдигнем този въпрос", каза Антон Хекимян.

Бонка Василева отбеляза, че е взето общо решение средствата в бюджета, които да се инвестират в охранителни средства, да се увеличат с 1 млн. лева. Тя припомни, че през 2016 година е имало искане да се премести този център, но отговорът от правителството на ГЕРБ е, "че е финансово невъзможно, защото са направени инвестиции в този център" и "че имаме ангажимент като държава към европейските партньори".

"Тоест проблемът не е, когато ти ескалираш напрежението, да търсиш решението. Нека бъдем реалисти - кой кмет на населено място ще приеме тези хора?! Кое населено място след като се пусна информацията, че едва ли не млади мъже с пръстове тичат да бият хората, ще вземе тези хора", запита тя.

Какво още казаха столичните общински съветници вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад