Путин с нов 6-годишен мандат - коментар на Ангел Петров и Димитър Гърдев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Владимир Путин печели убедително президентските избори в Русия с 87,7% към момента, според първите прогнозни резултати.

"Ще имаме две Русии. Едната ще е, която Путин очерта в обръщението пред двете камари на парламента преди две седмици, което на практика беше програмна реч. Това Русия, в която все повече продължава да се върви към военизирана икономика - процес, който започна заради войната с Украйна. Най-важното, което каза в тази реч, беше създаването на нов руски елит, който и в момента се гради с помощта на Сергей Кириенко - ключовата фигура в неговата президентска администрация. И другата Русия, която видяхме пред урните - това бяхи безпрецедентно белязани от вандалски актове избори, от актове на отчаяние, на демонстрация на съпротивата", каза в студиото на "Денят започва"  Ангел Петров - международен редактор от в. "Дневник".

Дипломатът и международен анализатор Димитър Гърдев отбеляза, че либералната опозиция в Русия изобщо не беше допусната до участие в изборите, като опозиционни кандидати се явиха хора на Путин, "хора от неговия профил".

"Опозицията, с която преди изборите категорично се извърши саморазправа, беше истинската, която е от десните, от националистите, от тези, които участваха в бойните действия и могат да кажат какво става на фронта", отбеляза той.

Какво още коментираха международните анализатори вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад