Георг Георгиев, ГЕРБ: Първо искаме да видим управленска програма, ангажименти от "Демократична България", ако им се даде третият мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Третият мандат остава единствената легитимна възможност да се постигне съгласие, каза в "Говори сега" Георг Георгиев от ГЕРБ. Партиията му не е подкрепила декларацията на "Продължаваме промяната" за втория мандат, защото в нея отсъстват цели огромни сектори на българския стопански, икономичеси, политически, социален живот.

"Вътре нямаше дума за земеделие, нямаше дума за инфраструктура, нямаше дума за индустрия. Аз питам защо "Продължаваме промяната" не си е подкрепила собствената декларация, тя беше подписана от 22 (депутати) от 53 - това показва, че повече от половината група де факто не е подписала, самият Асен Василев не е подписал тази декларация", подчерта депутатът на ГЕРБ.

По думите на Георгиев Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер са едни от движещите сили в "Продължаваме промяната" и двама от тях (Василев и Лорер) не са подписали декларацията. Според него явно има нещо там, което смущава и самите тях, за да не застанат зад нея.

На въпрос биха ли подкрепили правителство в коалиция "Демократична България, ГЕРБ и "Продължаваме промяната", Георг Георгиев отговори: "Първо искаме да видим управленска програма, платформа, приоритети, ангажименти, нещо официално, което да се сложи на масата. Ние сме казали, че "Демократична България" и част от партиите, които я съставляват, са наши естествени партньори по смисъла дори на това, че те са част от ЕНП, но ние искаме и те да започнат да се държат като такива, защото когатои правиш заявка, че си готов за управление, това означава, че си готов за компромиси и консенсус в името на това управление, защото е очевидно, че в България не би могло да има самостоятелна власт".

Вижте цялото интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад