Новият сериал на БНТ "Войната на буквите"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Войната на буквите" е част от филмопроизводството на обществената телевизия и започва да се излъчва от 15 януари.

Невена Кертова, един от сценаристите на филма, и Габриел Георгиев, изпълнителен продуцент, представиха сериала за зрителите на "Говори сега".

"Жанрът е историческа драма. Ние сме използвали исторически личности и обстоятелства, но има и голяма доза доработка, т.е. романът е основата, от която е адаптиран и доразвит сценарият, но това не едокументален филм. За зрителите, които очакват да следят в най-малките нюанси документалната достоверност, това не е такъв проект. Водещото е това да бъде интересен", подчерта изпълнителният продуцент на сериала.

"Главният ни герой е най-малкият син на цар Симеон - княз Баян, който в своето израстване и влизане в мъжество, поема една изключително важна задача. Той се влюбва много силно, което го тласва в една голяма мисия, която има отношение и чисто политически към държавата България", разкри част от сюжета сценаристката Невена Кертова.

А защо българите са избрали кирилицата пред глаголицата - вижте във филма!

Премиерата по БНТ е на 15 януари от 21:00 часа, 12-те серии зрителите ще могат да следят в всяка неделя вечер.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад