Георги Свиленски: Препъникамъкът бяха 5-те дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ" когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане председател на КПКОМПИ, когато разбраха, че срокът за подаване на документи ще бъде намален на 5 дни и другата седмица щяхме да имаме избран председател на КПКОМПИ, който да се бори с корупцията, когато видяха закона за КПКОМПИ приет на първо четене и реалната възможност той да бъде приет на второ четене, полудяха", каза в "Денят започва с Георги Любенов" Георги Свиленски, председател на ПГ на "БСП за България".

По думите му те са приложили хиляда процедури, само и само това да не се случи. И подчерта, че ДПС бърза да се върне на власт отново. 

Свиленски посочи, че са водили преговорите за съставяне на правителство по правилата, вчера до 13 часа са получавали предложения за програмата на бъдещия кабинет и 3 часа по-късно преговорите са прекратени.

"Препъникамъкът бяха тези 5 дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, 
Бойко Рашков показа, че не го е страх да се бори с корупцията, че не е заложник на интереси, това показа той и от това ги е страх", подчерта председателят на ПГ на "БСП за България".

Според него Бойко Рашков може да каже какво се прикрива и какво не се прави и това е големият страх, който тресе хората, които искат България да няма правителство, да се тласне към избори, да няма парламент. 

По думите му конституцията дава възможност на третия мандат да бъде с по-дълги срокове, за да се проведат тези срещи, да се намери подкрепа, да се намери консенсус, поясни Георги Свиленски. И отбеляза, че "Има такъв народ" за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата, събарят правителствата.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад