Хамид Хамид за изтеклия запис: Наблюдавахме пряко сериала "Слуги на мафията"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Това, което говорехме през месеци, сякаш се потвърди в това пряко излъчване. Видяхме истинското лице на задкулисието как работи. Това са лейтенантите на мафията, които си разменят клюки". Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира изтеклия запис на заседанието на "Демократична България" в парламента.

По думите му победата не е за опозицията, а за на българските граждани, които са разбрали как функционира управлението на държавата.

"Под миловидната загриженост за българските граждани прозират лични интереси, его, ненавист към коалиционните партньори - цяла България го видя това. Украйна, например, си има един много хубав сериал - "Слуги на народа" и наистина си има слуга на народа - президентът Зеленски. Ние наблюдавахме вчера в пряко предаване сериала "Слуги на мафията", каза още Хамид.

Според депутата записът е осветлил как "политическата олигархия привиква управляващите", за да им каже какво да говорят. Коментира още, че предложението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ е "трудоустройване на един провален министър на вътрешните работи, който да вдигне запорите на подсъдимите олигарси и да прекрати собствените си проверки".

"От дебата вчера разбрахме, че срещу този човек има проерки в КПКОНПИ. Вие и един обикновен полицай не можете да станете, ако не представите документи, че срещу вас има някакви проверки. За председател на тази комисия този човек - все едно да назначите Митьо Очите за главен прокурор."

Хамид Хамид смята, че БСП задържа мандата заради КЕВР и за "замазване на гафовете". Вървим към избори - категоричен е той. По повод намерението на Корнелия Нинова да върне третия мандат в средата на август, депутатът заяви, че има решение на КС от 1992 година, според което мандатоносителят има една седмица да представи министър-предсдател и още седем дена да представи състав.

"Държавният глава няма нужда да я чака въобще, може да приложи Конституцията, да си издаде указ и да приеме нейните действия като отказ да излъчи премиер, да издаде указ и да разпусне това нещастно НС", уточни депутатът от ДПС.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад