Георги Свиленски: В управляващата коалиция няма напрежение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В управляващата коалиция няма напрежение, не тлеят искри. Не знам дали американците са казали да се смени министъра на отбраната, но мисля, че едва ли министър-председателя ще се съобрази с наставленията, на което и да е посолство. Това заяви в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” Георги Свиленски - председател на ПГ на “БСП за България”, по повод отстраняването на Стефан Янев от правителството.

“Когато има противоречия и не са екип, няма как да продължат да работят. А в ситуация на война е най-добре министър-председателят да има такава комуникация, че да позволява бърза реакция”, допълни той.

Свиленски беше категоричен, че БСП не е повлияла на избора на нов министър на отбраната, защото в коалиционното споразумение изрично е отбелязано, че това е ресор, поет от “Продължаваме на промяната”.

“Като парламентарна група направихме среща с премиера, защото имаше проблем, защото трябваше да се смени военния министър. Казахме нашето отношение, виждане за ситуацията, казахме какъв според нас трябва да бъде човекът, който ще заеме този пост. Нашите ангажименти спират до там  - нито да посочим човека, нито да оттеглим човека”, обясни той.

По думите му в резултат от проведените консултации министър-председателят е избрал за министър на отбраната човек, който до голяма степен отговаря на критериите, коментирани на срещата с парламентарната група на “БСП за България”.

Какво още коментира Георги Свиленски вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад