Христофор Караджов: Американското общество не иска изпращане на войски в Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съединените щати биха могли да бъдат много ефективни, ако засилят военната си помощ или ако изпратят директно войски, но това няма да се случи, защото това ще доведе до разрастване на конфликта, каза за "Денят започва с Георги Любенов" Христофор Караджов, журналист и преподавател в Калифорнийския университет. Американското общество не иска изпращане на войски в Украйна, но изпращането на противотанково оръжие, всякакви защитни въоръжения са напълно подкрепени от американците и това прави американската администрация. 

"Една директна военна помощ с, да речем, удари по тази прословута колона, която се е опънала 60 км - американците биха могле да го направят, само че това ще ни вкара в трета световна война и никой отговорен лидер, като президента Байдън да речем в случая, не би го направил", коментира Караджов.

Светът е еднополюсен много отдавна, другият полюс, който евентуално бихме могли да имаме - Китай, е много предпазлив и много внимателен, защото видя удара на западните санкции върху централната банка на Русия със замразяването на авоарите, както и централната банка на Китай има много резерви, които се пазят в западни банки. Китай изчаква и наблюдава събитията.

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад