Иван Гарелов: Идва краят на епохата на Путин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Правенето на ПР е един от основните елементи, когато се води война - убедил съм се в това. Това каза в студиото на “Денят започват с Георги Любенов” журналистът Иван Гарелов.

Той даде пример от собствената си кариера.

“Най-яркият пример беше по времето на китайско-виетнамската война. Тя се водеше в планината и ми направи впечатление, че виетнамците намаляват броя на убитите китайци, а увеличават собствените си жертви. Те бяха си изградили образа на малкия нещастен Виетнам, дето все го бият, но героично отстоява свободата си”, разказа Гарелов и допълни, че виетнамската армия всъщност е една от най-силните в света с 30-годишен опит: “Тя предпочита да минава за жертва и цялото обществено мнение ѝ съчувства.”

Според него това се случва и във войната в Украйна.

“Двете страни също си избраха някаква роля. Руснаците избраха ролята - ние не нападаме цивилното население, ние даваме много жертви - неслучайно те влязоха с младите войници, чак сега влизат опитните ветерани. Украинците избраха точно обратното - как те гериочно отстояват и т.н.”, обясни журналистът.

По думите му украинската пропаганда се оказва по-успешна, защото “руснаците не са свикнали да боравят с много медии, различни по възгледи”.

“Не издържа на този мотив, докато украинците покориха света - Зеленски, над когото се надсмиваха, стана герой”, добави Гарелов.

За него дори украинците да се подпишат под исканията на Русия и Путин да постави удобно за него правителство в Киев, съпротивата ще продължи като партизанска война.

“Украинците са много мотивирани, вече са въоръжени - раздадохме оръжие, имат опит в партизанската война от общата си партизанска война през Втората световна война”, отбеляза журналистът и добави: “Дори да спечелят тази война, която е в момента, а и предстои тежка битка в градски условия, те (руснаците - б. Р.) трябва да спечелят мира. При тази изключително лоша репутация, която си извоюва Путин и Русия като цяло, можем да кажем, че идва краят на епохата на Путин.”

Какво още коментира журналистът с богат опит в отразяването на военни конфликти вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад