Гл. комисар Николай Николов: Ситуацията в страна с пожарите към момента е под контрол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ситуацията в страна с пожарите към момента е под контрол. Това каза директорът на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

„Сутринта между 1.0 и 3.00 часа в село Беренде в община Земен имаше известно напрежение от това, че излезе вятър, а през нощта вятърът разпалва отделни огнища и създава у хората усещането, че всеки един момент пожарът ще дойде при тях. Наложи се тази нощ още три екипа допълнително да бъдат изпратени при тях. Към момента около 6.00 часа сутринта ситуацията е много по-спокойна. Днес крайно време е да успеем заедно с колегите от горското стопанство и доброволците да успеем да го преборим този пожар и напрежението в селото да утихне“, заяви той.

„Средно пожарите на ден при нормална ситуация са около 100 – 120. Сега бройката гони 200 – 240 на денонощие. Вчера бяха 206. Имаше момент, в който 42 действаха едновременно. Хубавото е, че от тези 42 пожара само 4 бяха по-съществени. Този в Любовище, където нашите колеги успяха да извадят една възрастна жена преди да изгори къщата ѝ, Кюстендил – село Долно село, и Перник, където в момента се очертава най-сериозна ситуацията. Над Розино вчера след обяд имаше напрежение, защото можеше да ни прехвърли, но успяха да се справят. Благодаря на Министерство на отбраната за хеликоптера“, посочи Николов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад