Станислав Балабанов от ИТН за предложените министри: Дайте шанс на тези хора

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Огромна част от предложените министри са част от екипа на ИТН от доста време. Повечето са част от експертните групи на ИТН. Предложеният за премиер Пламен Николов е част от екипа след проведения референдум през от 2016 г. и неговата поява беше публична. Това заяви в "Денят започва" Станислав Балабанов, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

"Най-важното е тези хора да свършат работа. Дайте шанс на тези хора. Избирателят ни поставя в интересна ситуация в 46-ото НС и неговата основна мечта е тези хора да свършат работа, защото сме изправени пред много сериозни проблеми, свързани с кризата от коронавируса и ред политически решения, които трябва да се вземат", каза Балабанов.

"Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е доста трудно, но ние преценихме и поехме пълната отговорност, тъй като избирателят ни отреди да бъдем първа политическа сила. Ако дадете шанс на това правителство, ще видите каква ще и бъде политиката ни по отношение със справянето с коронавирус. Ще търсим най-балансирания вариант, за да се справим с четвърта вълна", каза Балабанов, но не коментира как предвиждат да се справят с кризата.

На въпрос за номинацията на министъра на образованието Велислава Петрова, която беше предложена за министър на здравеопазването в първия вариант на кабинета, Балабанов заяви: "Тя е изключителен професионалист, дайте ѝ шанс. Номинацията е интересен подход от наша страна - млада, амбициозна, завършила Кеймбридж - колко по-прекрасно от това".

По повод информациите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и ако някой е засегнат, да излезе с името си и да го заяви публично. За Илиев Балабанов каза: "Достатъчно образован, изключителен юрист, изключителен професионалист, той беше част от най-голямата ни юридическа битка през 2016 г.".

В първия вариант на кабинета Илиев беше предложен за министър на правосъдието, а сега е номиниран за министър на образованието. Това решение Балабанов обоснова така: "След като предложихме първия вариант на кабинет, видяхте какво беше общественото мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни казват хората. В крайна сметка МВР е сериозен орган и трябва да бъде воден от сериозен професионалист, който държи на думата си".

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад