Хотелиери настояват да не се създава паника около COVID-19

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Почти на 100% са запълнени местата за настаняване в Слънчев бряг. Председателят на Съюза на собствениците Пламен Копчев обясни в "Денят започва", че има добра запълняемост и те искат да имат само спокойствие при спазване на всички мерки, защото от сезона остава малко.

"За месец, месец и половина трябва да акумулираме средства за лихви, главници, за заплати на хората през зимата. И просто трябва едно спокойствие без паника, както се опитват някои хора да създават, да се работи ако може до края на септември", коментира Копчев.

Миналата седмица е изпратено писмо до четири министерства с молба да не се създава паника около коронавируса.

"Защото тази паника се отразява както на туристи, така и на персонала. И без това имаме голямо затруднение с набирането на персонал. Просто като се създаде тази паника, хората очакват затваряне на хотелите, прекъсване на сезона и се пренасочват към други браншове", обясни още Пламен Копчев.

 

Туроператорът Тодор Камарашев коментира, че основните туристи това лято в Слънчев бряг са от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, Чехия, Израел.

"Загубихме напълно пазар Англия. В момента, в който те ни вкараха в зелената зона, ние ги вкарахме в червената, и въобще не можаха да тръгнат към България. Въпреки че пуснахме руснаците, чартърни полети от Русия няма, летят само редовните авиолинии", допълни туроператорът.

Курортите са пълни, но много от хотелите не са отворили заради неяснотата дали ще има туристи. Слънчев бряг обаче се радва на голям интерес и сезонът може да продължи до септември.

 

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад