Гледайте на 24 май третите годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2022“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 24 май в 15:30 ч. по БНТ 1 е излъчването на официалната церемония годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2022“. Събитието се организира за трети път. Водещи на церемонията ще бъдат Марио Николов и Ева Кикерезова. Подробности за церемонията в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" разказа Марио Николов, водещ на предаването "Вечната музика".

През март тази година в сайта на БНТ протече изборът за годишни награди „Музикално събитие на годината Вечната музика 2022“. Зрителите подкрепиха своите фаворити от месечните класации в категориите „класика“ и „джаз“, като носителите в двете категории на приза „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2022“ ще бъдат обявени на церемонията.

Големият тенор Марио Николов сподели още, че концертът по повод неговата 60-годишнина „Господин Маркиз, честит рожден ден!” е бил много мил начин да бъде отбелязат празникът му.

"Суета, но е много мило в крайна сметка, защото по реакцията на хората, които са в залата, някак си се чувствам нужен."

Поднесе огромните си благодарности на Анелия Шуманова за това, че е взела участие в този празник и е пяла фантастично.

Марио Николов говори и за предаването "Вечната музика", като призна, че целта му е то да не е насочено само към публиката, която специализирано има интерес към класическата музика и джаза, а да завладее много повече хора.

"Да, в България ние може би сме единственото такова специализирано предаване, за което съм много благодарен на БНТ, и тук ни е мястото."

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад