Говорителят на СГП: Шофьорът на буса с мигранти е осъждан за различни престъпления

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски патрул край София, е осъждан за различни престъпления - кражби, хулиганство, измама, като последните му кражби са в условията на рецидив. За престъпленията си той е търпял наказания. Това съобщи в “Денят започва” говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова - заместник-градски прокурор.

“Той е без свидетелство за управление на МПС - от българските власти такова не му е издавано и той не се води на отчет като водач на МПС. Това е по справката, която имаме от властите", допълни тя.

По думите ѝ присъдата за каналджийство може да бъде лишаване от свобода до 10 години, а за умишленото причиняване на телесна повреда на служителя на МВР - до 12 години.

Разследването е установило, че полицейският патрул не е препречил пътя на буса с мигранти, а е бил на безопасно място - на “остров”, подчерта Десислава Петрова. При десен завой шофьорът на буса с мигранти губи контрол над управлението поради високата скорост, удря се в мантинелата и удря полицейския бус.

“За това свидетелстват и самите мигранти. Другото, което казват, е че не са усетили задействане на спирачния механизъм от страната на шофьора", допълни заместник-градският прокурор.

Задържаните мигранти са от Сирия и Йемен, влезли са от Турция и са пътували към Централна Европа.

Какво още каза Вижте още във видеото говорителят на Софийската градска прокуратура вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад