Йордан Терзийски: Изборното законодателство не е важно за обществото в момента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По повод поредния инцидент с мигранти, при който тежко пострада полицай, проблемът не е в липсата на закони, а в тяхното прилагане и в съдебната система. Отворени сме, ако може нещо да се оптимизира, но тук отново се връщаме към ефекстивността на съдебната система, това каза в "Денят започва" депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски.

По думите му проблем е и, че изградената ограда по границата ни с Турция не се поддържа. Направи сравнение с оградата между Гърция и Турция, която е солидна, и коментира, че нашата телена ограда може да бъде компрометирана във всеки момент от ежедневния силен миграционен натиск. Категоричен е, че трябва да водим дебата това ефективно решение ли е?

"Това е начинът на строителство. Това е моделът на Борисов. По такъвм начин той построи магистралите, които вече са с дупки, по такъв начин построи оградата, по такъв начин иска да се върне на власт."

Терзийски коментира и темата с изборното законодателство, като подчерта, че това не е важно за обществото в момента. Изненадваме се, че това е темата, която се повдига от ГЕРБ, БСП и ДПС в НС. Отбеляза, че за 50-те дни, в които работи това Народно събрание, е избран Вежди Рашидов и е вкаран Изборният кодекс за внасяне на промени в него.

Според Терзийски основните приоритети пред 48-ото Народно събрание са съставянето на правителство и бюджета за догодина.

"Ние не се занимаваме с бюджета. Има стотици хиляди хора на минимална заплата, има пенсионери, които чакат увеличение на пенсиите. Вместо това гледаме едни разговори за първи, втори и трети мандат, а вече виждаме, че се говори и за избори. Политиката, която предлагаме в бюджета, е важна и за БСП и сме изненадани, че те не я припознават и това не им е приоритет, а се занимават с хартиената бюлетина. Редно е да обяснят защо е толкова важно това за тях и искат да развалят един работещ модел на гласуване и да върнат старото – чувалите, списъците, припадащите хора в "Арена Армеец", коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад