Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние, другите, построихме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние, другите, построихме. Това каза в студиото на "Денят започва" Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме".

    "Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65. млн", каза той.

Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. "Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори", каза Хаджигенов.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

    "Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза депутатът от ИБГНИ.

    "Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

    "Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация", каза Хаджигенов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад