Иван Иванов: БСП ще задържи мандата до приемане актуализацията на бюджета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Трябва да направим всичко възможно, за да не бъде хвърлена държавата в хаос, каза в "Денят започва" Иван Иванов, депутат от БСП.  

"Въпреки заявените позиции през последните дни, ние ще направим до последно опит за един конструктивен разговор, в който да се стигне до някакво разбирателство за формиране на кабинет", подчерта той.

Проведените разговори с "Изправи се.БГ. Ние идваме" са били положителни, предстоят разговори с "Демократична България" във вторник, а в сряда - с "Има такъв народ".

"Очакваме разумът да надделее, да престанат с тези детски игри, които се случват между тях. В противен случай ще се случи това, което вчера беше заявено - че мандатът ще бъде задържан точно толкова, колкото да бъде приета актуализацията на бюджета и да не се хвърля държавата в този хаос, който г-н Борисов очаква да се случи - именно да останат пенсионерите без пари, лекарите без пари, тези,които охраняват границата без пари", заяви Иван Иванов.

Постигнато е споразумение с "Изправи се.БГ. Ние идваме" да се съкратят сроковете за предложения между първо и второ четене за бюджета и да са конструктивни дните между 10 и 15 септември, за да може след това да се подготвят тези избори, които очевидно предстоят.

Иванов заяви, че очаква партиите на протеста да проявят здрав разум и да престанат със заяжданията помежду си.

    "Господин Трифонов си сменя мнението няколко пъти в този парламент. Първо бяхме партия на статуквото, после желан партньор. Очевидно вратата към нас не е затворена", каза Иванов и допълни:

    "Господин Трифонов може би е казал, че няма да подкрепи правителство изцяло на БСП. Вие виждате, че в тези разговори не предлагаме нито премиер, нито министри. Това трябва да се случи на едно общо съгласие от всички, които участват в разговорите. Това зависи от последната среща на господин Трифонов", каза Иванов.

Той се надява до петък партиите на протеста да узреят, че държавата може да пропадне в една пропаст. Допълни, че съставът на МС ще бъде предложен от партиите, които участват в тези разговори.

Националният съвет на БСП е предложил служебният кабинет като опция. Иванов уточни, че в четвъртък Националният съвет ще се събере, за да вземе окончателно решение.


Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад