Христо Гаджев: "Барселонагейт" е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което може да изяде главата на Кирил Петков са службите и сектор "Сигурност". Това коментира в "Денят започва" Христо Гаджев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на комисията по отбрана по въпрос за казуса "Барселонагейт".

Забелязвам едно подхвърляне на документи, които са без някакъв приносител - кой ги е изготвил, откъде са дошли, попита Гаджев.

Той заяви, че в Испания от половин година всичко по казуса е прекратено. Сега кои са тези служби, които ги пращат, попита депутатът.

Според него "Барселонагейт" е една политическа топка, за която сега се използва моментът да се извади.

Гаджев коментира и проведения вчера при президента Румен Радев Консултативен съвет по сигурността.

На мен ми липсваше в становището след КСНС анализ на ситуацията за нас и какво прави България в тази рискова ситуация. Като гледам заключенията на КСНС, това не е била водещата тема, смята Гаджев.

Той е категоричен, че трябва да сме по-активни, за да получим способности сега, когато са ни необходими, а не след години. Ние правим идентична позиция с тази на Унгария, което заяви и министър Янев от трибуната в парламента, допълни Гаджев.

    Министър Василев държи оставката на министър Янев в джоба си, защото всички разходи за отбрана са в министерството на финансите. За всеки един войник, който иска да назначи министъра на отбраната, трябва да иска разрешение от финансовия министър - това не е редно, подчерта Гаджев.

По думите му, миналата година почти няма проведени обществени поръчки в МО, всички са отменени от възложителя, защото нямат капацитет да ги довършат.

Вижте целия разговор с Христо Гаджев във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад