Пътен полицай от Пловдив спаси първокласник

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пътен полицай от Пловдив спаси припаднал първокласник. По време на междучасието на детето внезапно му прилошало и изпаднало в безсъзнание. За късмет в този момент в училището имало полицай - Илиян Гвоздев, който бързо отвел момченцето с полицейския автомобил до Спешното отделение.

Благодарение на бързата реакция на полицая детето вече е в стабилно състояние.

"Прецених, че няма време, че нямам възможност да извикам бърза помощ, тъй като състоянието не му позволяваше да чакаме, взех детенцето на ръце, качихме се в патрулния автомобил", заяви главен инспектор Илиян Гвоздев от Пътна полиция-Пловдив.

Как се е случило всичко? В междучасието група първокласници от училище "Васил Петлешков" отиват да пият вода и на едното от момчетата му прилошава. В този момент от кабинета на директора излиза полицаят Илиян Гвоздев, чиито двама сина учат в същото училище. При вида на униформата му учителката го вика на помощ.

"В началото е залитнало, не е могло да стои на краката си и затова колежката изважда стола и го слага да седне на стола", допълни Йорданка Начева, заместник-директор на ОУ "Васил Петлешков".

"Беше доста притеснена и поиска помощ от мен, тъй като едно от детенцата е било в безпомощно състояние в класната стая. Отидох директно вътре в класната стая. Видях, че наистина детенцето не изглежда добре", добави главен инспектор Илиян Гвоздев.

В колата с пуснати сирени полицаят е придружен от училищната медицинска сестра, а по пътя за болницата се обажда на 112, за да има готовност спешният екип.

"Детето беше докарано в коматозно състояние от полицай, който абсолютно отговорно, бързо и решително е взел отношение по въпроса и го транспортира до болницата. На ръце го донесе, на ръце го взехме", заяви д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ "Свети Георги".

Бързата намеса на реанимационния екип стабилизирала състоянието на детето, което вече е под наблюдение в детска клиника. Лекарите са категорични, че в подобна ситуация всяка минута е изключително ценна и призовават всеки гражданин да оказва първа помощ. За Илиян Гвоздев, който от 15 години служи в Пътна полиция, подобни случаи са чести, помагал е и друг път.

"Добре е всеки да е подготвен, независимо каква професия упражнява, да действа правилно и адекватно в такива ситуации и може би наистина ще имаме повече добри новини", каза още главен инспектор Илиян Гвоздев.

Днес началникът на Спешното отделение имаше възможност да стисне ръката на полицая и да му благодари.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад