Христо Иванов за КСНС: Ситуацията е сложна, но управлението е адекватно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Геополитическата среда за сигурност, в която България се намира, доста се влошава като цяло. На КСНС при президента като огнище на напрежение беше коментирано не само положението около Украйна, но други горещи точки в нашия регион. Нашата отговорност към отбраната ни и капацитета на въоръжените ни сили расте и фокусът на разговора естествено беше върху това, което можем да направим, за да бъдат бързо попълнени дефицитите на отбранителните ни сили. Това каза в студиото на “Денят започва” Христо Иванов - председател на ПГ на "Демократична България”.

“Специално обсъдихме и нашата способност да се справим с евентуален удар върху доставките на газ, защото при ескалация на ситуацията в Украйна вероятно това ще е първият и най-остър начин, по който ние ще усетим тази ескалация”, отбеляза той и увери, че имаме план за действие: “Аз лично съм удовлетворен с каква сериозност се работи в тази посока.”

Според него на КСНС е имало широк национален консенсус, правителството е демонстрирало трезва и ясна оценка на рисковете и ясен фокус върху мерките за тяхното ограничаване в рамките на възможностите.

“Ситуацията е сложна, но можем да бъдем уверени, че управлението е адекватно”, обобщи Иванов.

По думите му не е време да се успокояваме, защото проруският режим прилага стратегия на покачване на напрежението и шантаж на международната общност.

Христо Иванов коментира и новините по казуса "Барселонагейт”. За него няма нова нишка - фактите и въпросителните са същите.

"Трябва да сме наясно, че когато има такава язва в доверието на политическата класа, въпросът не е да търсим конспиративни теории. Става дума за това, дали премиерът на България е могъл да използва своето влияние и да насочи паричен поток към приближен. На този въпрос може да отговори прокуратурата, която може да бъде обективна. Борисов и Гешев взаимно са си клиенти", подчерта Иванов.

За него политическият отговор на тази ситуация е промяна в прокуратурата.

Какво още коментира председателят на ПГ на "Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад