Христо Гаджев: Мая Манолова трябва да прати Г-н Илчовски на Европейската прокуратура, защото той призна, че е правил измами с еврофондовете и субсидиите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Целият скандал дойде от опитите на Мая Манолова да използва и да манипулира Комисията в дадена посока.

Така депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев коментира в "Денят започва с Георги Любенов" скандала в Комисията по ревизия и изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт.

"Искаме да се спазват правила, аз присъствах на една част от комисията. Искахме да има ясни правила, по които ще се проведе изслушването на Илчовски. Искахме да се запознаем с документите, по които ще говори човека преди да започне изслушването, което е логично. Какво се оказа вчера на изслушването, в сряда се говори едно, в петък друго. Аз се надявам следващите дни дума по дума, теза по теза и журналисти, и експертизи, и власти - прокурор и съд, да обследват всяка една от тезите с документите, за да се види кое е вярно и кое не. Защото предубедените хора ще видят това, което искат да видят. Но непредубедените да имат някакъв критичен анализ на това, което се случи", коментира Гаджев.

 

Изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт продължи и вчера, а в залата присъства и Иван Ангелов от фирма "Градус", който беше многократно споменаван от Илчовски по време на предишното заседание на комисията. "Двама бизнесмени, които нямат в момента общ бизнес и в момента си хвърлят кал един по друг правейки цялата държава на цирк. Ако трябва да бъдем честни, Мая Манолова трябва да прати Г-н Илчовски на Европейската прокуратура, защото той призна, че е правил измами с еврофондовете и субсидиите", коментира още случая Гаджев.


Относно предстоящите нови парламентарни избори и машинното гласуване Гаджев заяви: "Пожелавам успех на всички партии, които отиваме на избори. Нека не слагаме каруцата пред коня, да видим какво ще стане на 11 юли и тогава да говорим. Не знам как са предотвратили купения вот с едни машини, защото машината е машина, тя не може да реши всички проблеми на изборния процес."


Гаджев изрази мнение, че е имало опити да бъде заглушена опозицията, което партия ГЕРБ никога не е правила.

"В момента управляващо множество не се създаде и остана едно предизборно управляващо мнозинство, където всеки се опита да лансира идеите си, за да вземе предимство на следващите избори. Този парламент реално реализира два закона - изборният кодекс реализиран по безобразен начин и вчера ратификация, това беше работата на това народно събрание", заяви още Христо Гаджев.

 

Целият разговоро може да видите във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад