Иван Гарелов за политическите страсти в държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Журналистът Иван Гарелов беше гост в "Денята започва с Георги Любенов", за да коментира политическата ситуация в България, служебното правителство и предстоящите паламентарни избори.


"Промяната е много съществена. Мисля, че краткият живот на този парламент може да бъде отбелязан, с това, че вече Бойко Борисов и ГЕРБ са в опозиция. Виждаме, че се пристъпва и към една решителна битка извън рамките на парламента, става дума за демонтаж на някаква система", коментира Гарелов.

Според него това, което разочарова хората са противоречията между новите партии - партиите на протеста, те не чертаят добро бъдеще за тях засега.

Гарелов, коментира, че Слави Трифонов не е успял да направи голяма грешка до край. "Те не очакваха такъв успех, те не бяха готови, те нямаха подготвен министър-председател. Браво за Г-жа Зайкова, моите уважения, браво за председателката на НС, но мисля че за министър - председател не бяха готови, намериха оригинално решение, но се ограничиха с това. Мълчанието, като избран стил на поведение, което е работело за тях, започва да работи против тях и в полза на ГЕРБ, симпатиите се обръщат, Борисов го знае този номер, и го играе сполучливо."

Гарелов заяви, че ако в служебното правителство има експерти, то тогава на него може да му се има голямо доверие. Какво може да направи служебния кабинет според журналистът? "Ще бъдат сменени областните МВР-ата, което не означава чистка. Не вярвам, че има време да се направят сериозни чистки. Президентът е достатъчно разумен за да не се поддаде на такива страсти", коментира Гарелов.

 

Целият разговор може да видите във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад