Спомен за Ваня Костова - ангелският глас на бг естрада

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Милица Божинова гостува в студиото на "Денят започва с Георги Любенов", по повод кончината на Ваня Костова - ангелският глас на българската естрада.


"Ние говорихме с нея на 5-и вечерта, говорихме за бъдещите неща, какво ни предстои, беше задъхана, каза, не ми е добре, казах и, че ще се чуем утре, но нямаше утре", сподели Милица Божинова за последния си разговор с голямата българска певица.


"Ваня винаги изпипваше нещата до края. В последните години беше станала много търпелива и дружелюбна към всички, един от хората, които държеше за целостта на тази група. Сякаш много мечтаехме групата в оригиналния състав да продължи, това беше и един от последните ни разговори, свързани с телевизионни снимки и с концерт, който Стефан Диомов предвиждаше за 1 август.", разказа още Милица Божинова.


Композиторът Стефан Диомов също се включи в разговора, но по телефона от Бургас. "Тя беше абсолютен перфекционист, нямаше компромиси. Притиснението и беше подчинено на това. Ваня беше необикновен човек, много сложен характер. Разпознаваем, неповторим, уникален глас. Дълбоко в себе си беше изключителен човек. Често беше недооценявана и това много я измъчваше", сподели Диомов.

Той разказа и за последната си среща с Ваня Костова. "Съвсем скоро имахме концерт във Велико Търново, тя пя блестящо, имаше някоко биса, даже прекали с бисовете, до такава песен и се пееше, беше в отлична форма. Нищо не подсказваше, че тази наша среща и концерт ще бъдат последните."


"Беше истинска певица, искаше да пее не само в този жанр, тя пееше народни песни, беше уникална певица на народни песни", сподели още Диомов.

Вижте още от спомените на Милица Божинова и Стефан Диомов, както и част от интервюто на Ваня Костова при Георги Любенов през 2014 година - във видеото.

 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад