Христо Панчугов: Притеснително е доста плоското разбиране за политиката на ИТН

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Политическата обстановка става все по-неразбираема. Това, което ме притесни в изказването от вчера, е доста плоското разбиране на политиката от страна на "Има такъв народ" и частично от страна на Слави Трифонов. Опитът нещата да се представят толкова просто и елементарно - само черно или бяло, всичко се решава чрез избори, дълбоко не отговоря на това, което знаем за демокрацията. Това каза в студиото на "Денят започва" политологът Христо Панчугов.

"В една демокрация освен изборите, което са някакво начало на създаването на управление, има много други процеси, свързани с комуникация, с постигане на съгласие - постоянното изковаване на съгласие в такива сложни ситуации като сегашната, което изисква и политическо лидерство", продължи той.

Според Панчугов, обаче, Слави Трифонов "не е човек, който да иска да говори с когото и да е, включително и с българските граждани, които нарича суверен", и това ясно се вижда в последното му интервю.

"Опасявам се, че в момента се прави опит да се подостави едно шоу - тоест да се управляват щетите, да се потърси начин да се излезе от тази ситуация без да се носи отговорност и без да стане ясно защо няма да бъде създадено правителство", отбеляза политологът.

Какво още коментира Христо Панчугов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад