Ивайло Калфин: Всички ще подкрепят кабинета на "Има такъв народ"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според мен всички ще подкрепят кабинета на "Има такъв народ" или най-малкото ще направят така, че да има правителство. Трудното, обаче, започва от там нататък, предупреди в студиото на "Денят започва" Ивайло Калфин – изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

"След тази подкрепа, особено с правителство на малцинството, парламентарната група на "Има такъв народ" ще попадне в един капан, в който за всяко гласуване тя ще трябва да търси гласове в подкрепа. Това става с компромиси", уточни той.

По думите му, не може да има правителство на малцинството без ясна програма какво точно трябва да подкрепят останалите, а не само отделни политики, и без да се създаде цялостно мнозинство.

"Мисля, че никой не иска да има правителство, така че правителство най-вероятно ще има и то може да изкара много дълго, да си изкара мандата дори", предположи Калфин.

Той коментира и кандидата на "Има такъв народ" за министър-председател. Калфин обясни, че макар да не го познава, Пламен Николов ще се окаже в една много трудна ситуация, заради липсата на парламентарно мнозинство.

"Премиер, който няма подкрепа в парламента, ще бъде всеки един ден с оставката си в джоба и на прага да си тръгне. Той не може да прави дългосрочни политики - нещо да го започнеш и да го свършиш. Това ще бъде управление ден за ден", каза Калфин.

Какво още коментира той вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад