Илхан Кючюк, ДПС: От това правителство няма смисъл, затова не го подкрепяме

Предаване: Панорама, 29.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Големият въпрос е къде са управляващите - имаме една коалиция, в която три партии, които застават зад голяма солидарност и то във военно отношение, и една друга партия, която определено е антинатовска. Тук ангажиментът не може да бъде на една или друга политическа сила, ангажиментът трябва да бъде на управляващите. Въпросът е накъде управляващите водят България. Това каза в "Панорама" евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа” и съпрезидент на Европейските либерали Илхан Кючюк.

За него БСП защитава прокремълски позиции. Сега, когато Европа е застанала на правилната страна на историята, в България този обединен ресурс на правителството липсва, допълни той.

“Защо да подкрепим това правителство по външнополитическите приоритети? То не е способно да изгради натовска позиция. Днес тези 4 партии не могат да изградят позиция по отношение на Северна Македония, не могат да изградят позиция по кризата с Украйна”, категоричен беше Кючюк и заяви: “От това правителство няма смисъл, то е изчерпано - изчерпано е идейно, изчерпано е политически. То няма гръбнак да отстоява важните външнополитически решения на страната и затова не го подкрепяме”, каза Кючюк.

Какво още коментира евродепутатът вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад