Лена Бориславова: За първи път имаме правителство, което ясно дефинира проатлантическа ориентираност

Предаване: Панорама, 29.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Фактите и шесте конкретни стъпки, които бяха начертани след разговора на премиера Петков и президента Зеленски, ясно показват, че това посещение беше изключително приятелско, показа ясно къде България седи на международната карта по отношение на военния конфликт, откри сериозен потенциал как да продължим да помагаме на Украйна. Това каза в студиото на “Панорама”  Лена Бориславова - началник на кабинета на министър-председателя Кирил Петков.

По думите ѝ коалицията ще успее да се обедини по въпроса за военната помощ на Украйна. На извънредно заседание на Народното събрание се надявам, че ще бъде взето решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, а след това ще намерим механизми да запазим стабилността в България, допълни тя.

“Ние имаме нужда от работещо правителство. За първи път имаме правителство, което дефинира с реални стъпки своята проатлантическа ориентираност и скъсва с всички безсмислени и вредни зависимости за държавата от чужди бивши велик сили”, подчерта Бориславова.

Какво още коментира началникът на кабинета на министър-председателя Кирил Петков вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад