Конфликти, оръжия и газ – коментар на политолозите Борис Попиванов и Васил Гарнизов

Предаване: Панорама, 29.04.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В навечерието сме на криза, която има не толкова политически измерения, които са по-видими заради скандалите, колкото социални. Сега започваме да усещаме като общество социалните и икономически ефекти от времето преди войната в Украйна, но и ефекта от самата война - все неща, за които трябва много да се говори, защото те изискват спешни мерки. След няколко месеца хората ще разполагат с много по-малко средства и това трябва да бъде непосредствен приоритет на правителството. Това заяви в студиото на “Панорама” политологът доц. Борис Попиванов.

В момента следя дали ще има правителствена криза, което зависи от поведението на г-жа Нинова, каза политологът и етнолог проф. Васил Гарнизов - също гост в предаването.

“След това дали ще има парламентарна криза, което отново в някакъв смисъл е свързано с г-жа Нинова. Що се отнася до стопанската криза - аз погледнах справките на БНБ и спестяванията на фирмите и гражданите са чудесни. Живял съм по време на криза и имам вътрешен смислов еталон за критичност. Знам какво се случи 95-97 година и на основата на този еталон не мога да кажа, че вече сме в криза. Това, обаче, не значи, че не можем да разчитаме някакви послания от бъдещето, които да повдигнат усещането, тревогата на гражданите, че има криза”, допълни той.

Какво още коментираха анализаторите в студиото на предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад