Илхан Кючюк: Трябва да има свобода за бизнеса

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


Ако има какво да бъде казано, то трябва да бъде казано, има комисия която проверява тези факти, от друга страна прокуратурата и всички други органи, коита са компетентни вероятно ще се самосезират. Така коментира актуалната политичеса ситиуация в страната Илхан Кючюк - евродупат от ДПС. 

"Още от първия ден на този парламент ДПС каза, че моделът за съставяне на правителство беше грешен. В цялата предизобрна кампания казвахме, че трябва да бъде рестартирана държавността, защото няма диалог. Трябва да има сводобода за бизнеса, всеки предприемач да реализира своите идеи, това трябва да се случва през законите, през конституцията, през правовия ред, няма друг начин през който да се реализира", заяви евродепутатът.


"Политиците не трябва да имат пряко отношение съм съдебната власт. Конституцията не им е вменила такива компетенции", коментира още Кючюк в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".


Той отбеляза още, че единият тежък мит е че ДПС управлява целия обществено-политически процес, вторият, че ДПС е политическа сила, която може да променя всяка една нагласа във всеки един момент. "Старите политически субекти се срутиха и за БСП и за ГЕРБ. Новите политически сили нямаха възможността да съставят правителство. Трябва да бъде потърсен политически диалог на база на политики, на база на програма, която ще даде устойчивост на страната. В противен случай България няма да участва пълноценно в европейския дебат, България ще продължава да бъде най-бедната страна в Европа", заяви още евродепутатът.


"Това което ДПС предлага преди тези избори е не да създаваме стени, а да се опитаме да изградим мостове, на база на политики и позиции, които да дадат възможност да бъде създадено правителство, което да даде спокойствие на бизнеса, на гражданите. Има въпроси, които трябва да бъдат решени, на първо място пандемията, която не е отминала, на второ място планът за възстановяване и устойчивост", коментира още Кючюк.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад