Информационната битка - журналистите Валери Тодоров и Асен Генов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За информационната битка по време на война и за случващото се в Украйна, говорим с журналистите Валери Тодоров и Асен Генов. 

Асен Генов смята, че Русия е нападнала суверенна Украйна без никакви основания и без никакви враждебни действия от страна на Украйна към Руската федерация. "Споровете по териториите контролирани от сепаратистите са напълно легитимни за Украйна и тя е в пълното си право да защитава своята територия", коментира Генов.

Вторият мит, който рухва, това е за разединената  Европа и разединения Запад, каза още Асен Генов.

"Очакванията за мълниеносна война и победа не се получава. Колкото повече се удължава срока на очакваната победа, толкова в по-голямо главоболие влиза руското ръководство. Украинската армия започва да се съвзема", каза Валери Тодоров.

"Война в градски условия е изтощителна, кръвополитна, смятам, че тя ще бъде най-трудната част, ако изобщо се премине към нея. Руската армия се опитва да контролира ключови точки“, допълни Тодоров.

Валери Тодоров смята, че трябва да се говори за бъдещето на българите в Украйна. "Тези българи, които са в зоната на риска, трябва да се разговаря за тяхното бъдеще, не просто за коридорите за евакуация, не просто затова да бъдат защитени техните права, а за тяхното бъдеще, то трябва да бъде гарантирано. България трябва да преговаря", заяви още журналистът.

 

 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад