Ива Рупчева: Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Нека положим усилия за диалог по между си, за търсене на добрите решения, за висока парламентарна култура, за да бъдем достойни представители на народа", призова Ива Рупчева, след като беше избрана за председател на 45-ото Народно събрание.

Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ни, да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност, каза още Рупчева.

"Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламент. Надявам се към опита и знанията на доказалите се парламентаристи да прибавим младостта и енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги", допълни председателят на 45-ото Народно събрание.

Към нас нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми - за ясно, стабилно, предвидимо и стабилно законодателство, припомни тя.

"Прозрачността и отчетността трябва да бъдат водещи принципи в работата на това Народно събрание. Конституционните норми, свързани с парламентарния контрол, изслушването на органите на съдебната власт и на органите, които изцяло или частично се избират от Народното събрание се изпълнят със съдържание", заяви Рупчева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад