Ивайло Мирчев: Отговорността за това, което се случва в МВР, е на Гешев и на Борисов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отговорността за това, което се случва в МВР, е на главния прокурор Иван Гешев и на Бойко Борисов. В момента се правят опити вината да поемат полицаите, които пряко са извършили престъплението. Така коментира записите с полицейско насилие от протестите миналата година Ивайло Мирчев, депутат от "Демократична България"

 

Според него на протеста не е имало ултраси и бити полицаи както е твърдял бившият вътрешен министър Марин Маринов. Полицейското насилие по думите му се повтаря периодично.

"На протеста няма ултраси и бити полицаи както твърдеше министър Младен Маринов преди една година. Освен чисто полицейски, този проблем, той не е толкова политически, той е обществен, защото това не е единичен случай. Сходни можем да изброим поне десет в последните години като започнем от белия автобус, минем през Росенец и стигнем до този случай", добави още Мирчев.

По думите му прокуратурата е направила опит да прикрие случая, тъй като записите от инцидента излизат едва година след него.

 

"Става дума за системен тежък проблем, който минава от ниво премиер и главен прокурор през министър и през началниците на службите в МВР", коментира Ивайло Мирчев.

Според него полицейското насилие е обществен системен проблем в МВР, който трябва да бъде отстранен. Мирчев настоя отговорните лица за случая да получат своите наказания.