Заместник регионалният министър: Търсим решение за плащанията по строежа на АМ "Хемус"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента се търсят решение за плащанията по строежа на АМ "Хемус". Бюджетът на агенция "Пътна инфраструктура" е твърде малък, за да покрие нуждите, които са необходими за текущи ремонти и ново строителство. Това заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов в "Денят започва".

"Бюджетът на агенция "Пътна инфраструктура" е твърде малък, за да покрие нуждите, които имаме от текущи ремонти и ново строителство. Там трябва да се вдигне бюджета на млрд. или 1,5 млрд. лв, за да бъдат подсигурени всички нужди на агенцията", допълни още Христов.

 

Той обясни, че към момента не е спирала работа по строежа на АМ "Хемус". Първите три участъка все още работят и там парите за строителите ще бъдат подсигурени. Проблемите са от четвърти до девети участък от магистралата, където според Христов, документацията не е изрядна.

"Това, което нашият екип се опитва да направи и мисля, че до голяма степен направихме доста неща по тази линия е да върнем правилата в строителния процес", коментира той.

 

Христов коментира и актуализацията на бюджета и връзката ѝ със строителния сектор.

"Ние сме поискали пари за най-спешните и текущи нужди на агенцията. За първи път проблемът не са само парите, но и правната рамка", добави още зам.-министърът.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад