Ивайло Петев - за шансовете на България за Евро 2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Селекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев гостува в предаването "Арена спорт", за да коментира скорошните си успехи начело на "змейовете", както и жребият за квалификациите за Евро 2024.

През миналия месец Петев изведе състава до Босна до промоция за елитната дивизия в турнира Лига на нациите, а пред БНТ специалистът заяви, че изобщо не смята този успех за случаен.

"Резултатите сами говорят за себе си. Не беше никак лесно. Аз мисля обаче, че основата за този успех я поставихме още в квалификациите за Световното първенство, където изиграхме само един слаб мач. За мен това, което се случи впоследствие в Лигата на нациите изобщо не беше случайно. Ние си извоювахме първото място и то кръг преди края. Щастливи сме. Искам да поздравя своите играчи още веднъж за успеха. Всички дадоха максимума от себе си. Изпълнихме целта си", започна Петев.

Бившият треньор на Лудогорец и Динамо Загреб сподели и какво е да бъдеш треньор на звездата на Интер Един Джеко, както и на останалите известни босненски футболисти като Пянич, Колашинац, Крунич и други.

"Джеко е един голям играч и изключителна личност. За мен неговата мнение за работата ми е най-голямата оценка, която мога да получа. Много лесно се работи с такива футболисти. Те са големи професионалисти и не е нужно да обръщаш внимание на неща като дисциплина и влагане в тренировките. Те дават пример на всички останали в отбора", заяви наставникът на "змейовете".

Вижте целяи разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад