Иван Ченчев: Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото с подкрепа на бюджета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, че вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков беше успешен, не е добре за България. Трябва да се излиза бързо от тази ситуация, най-малкото с подкрепа на бюджета. Това коментира депутатът от БСП Иван Ченчев.

„Иначе пенсиите няма да се актуализират, младите семейства няма да получат данъчните облекчения, а работниците няма да имат повече пари за храна през ваучерите. Докато има шанс, ще настояваме. Тук не става дума за власт, става дума за българските граждани. Винаги е ставало дума за тях, но някои играчи подходиха по друг начин и хвърлиха държавата в хаос – ИТН“.

Не може в застигащите ни кризи, които непрекъснато захлупват всеки един ден от нашето ежедневие, на всичкото отгоре военни действия, да хвърлиш държавата в хаос. По-безотговорно нещо от това не се сещам. Заради его или егото, което опира до пари, предположи Ченчев.

Това, което той отчете като грешка, е липсата на достатъчно добра комуникация в коалицията. И посочи, че за този хаос някой трябва да носи отговорност.

„Аз съм присъствал на коалиционни съвети и мога да ви кажа, че това, което се говори, е истина. Искаха се допълнително милиради в 12 без 5“.

И попита: ще мине ли бюджетът такъв, какъвто е одобрен и балансиран от тези, които са го правили. В момента от ДПС има 130 предложения. А това е нов бюджет.

„Това е проблем за хората. В 12 без 5 да правиш предложения като за нов бюджет“. И апелира за съгласие, за да се актуализира бюджетът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад