Изходът след успешния вот на недоверие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сформира се временно мнозинство. То е достатъчно, за да свали правителството. Достатъчно дори да си избере нов председател на Народното събрание. Дори и да сформира правителство. Не ми се струва, че ще се стигне чак до там. Но до голяма степен страната е хвърлена в неясна ситуация. Това каза политологът Даниел Смилов.

Според него най-големи шансове за сформиране на правителство в рамките на този парламент има при първото връчване на мандата на ПП. Но най-вероятно няма да бъде успешен. И ще отидем на нови избори.

Нидал Алгафари е убеден, че сме в предизборна кампания.

Дори и да съставят кабинет в рамките на този парламент, той ще е за няколко месеца. Оказа се, че мафията има представителство в Народното събрание към 90 %. Едни казват, че ГЕРБ са мафиоти, други твърдят, че ДПС са мафиоти. Трети твърдят, че Възраждане са представители на мафиотите. Други казват, че Слави Трифонов е с мафията. Четвърти казват, че БСП е била част от мафията. С тези дъвки, които дъвчат, няма да ни докарат до нкъде.

От ситуацията загубиха всички, е мнението на Борислав Ангелов.

Ако има предсрочни избори есента, как ще се сформира правителство? Дори и първа политическа формация да е ГЕРБ, както дават сондажите, Бойко Борисов как ще управлява в тази ситуация и кой ще иска да се коалира с него. Тази част, която излиза на протест от миналия четвъртък, ще бъде нащрек и ще излиза. И се връщаме на времената от 2020 г.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад