Как се доказва умисъл и какви са наказанията при ПТП с дрогиран или пиян шофьор

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Виктор Делигълъбов поиска споразумение за катастрофата, при която на 12 юни 2020 година в Самоков прегази Неделка Джикова. Пострадалата оживя, но има трайни увреждания и е трудно подвижна. Джикова не прие предложението за споразумение и делото ще трябва да се гледа по общия ред, а прокуратурата ще трябва да докаже тезата си за евентуален умисъл, защото Делигълъбов е бил зад волана след употреба на наркотици.

В "Денят започва" с коментар за делото гостуваха двамата адвокати, ангажирани в него - Людмил Рангелов, който се грижи за интересите на пострадалата Джикова, и Христо Ботев, който защитава подсъдимия Делигълъбов.

"Пострадала госпожа Джикова счита, че споразумението като разрешение на делото е прекалено леко за извършителя и няма да помогне за промяна в разбирането му за спазването на правилата за движение, а и обществото не би приело този лек изход за извършителя", каза адвокат Рангелов.

"Никой няма гаранция, че при един процес по общия ред крайният резултат няма да е по-лек от това, което е договорено като споразумение. Не е правилно да се разсъждава по този начин, защото изходът от един триинстанционен съдебен процес може да бъде всякакъв", реагира колегата му - адвокат Ботев.

Какво още коментираха гостите в предаването вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад