Татяна Дончева: Не се съмнявам във волята на Бойко Рашков да доведе нещата докрай

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пореден скандал с твърдения за подслушвани политици вече 10 дни не слиза от новинарския поток. За сега, обаче, не е ясно кой, кога и защо е подслушван - законно или незаконно е било това.

"Не се съмнявам във волята на Бойко Рашков да доведе нещата докрай. Начинът, по който той тръгва да оповести първите източници и да се осигури допълнителен материал, е добър подход като метод на разследване", каза лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в "Денят започва", която през 2008 година само за две седмици извади наяве подслушванията от оперативното дело "Галерия".

Тя уточни, че съобщаването на аномните източници не е притеснително, защото те не са анонимни за тези, които извършват проверката. Смисълът на публичното оповествование на първите данни е само средство, за да се накарат онези хора, които са евентуално подслушвани да дадат заявителски материали в бюрото за контрол на СРС-та.

Дончева сподели технологията, по която тя е подслушвана:

"Закачат други хора, които говорят с мен. После закачат заместниците ми, активистите на "Движение 21", активистите на Мая Манолова, активистите, които са водачите на протеста. Това е технологията, но тя не е само за потушаване на протеста, а за един политически контрол, който досегашното правителство искаше да има."

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад