Защо не работят асансьорите към МС "Горна баня"?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Достъпът до новопостроената метро станция в квартал Горна баня е ограничен за хора в инвалидни колички и майки с деца, сигнализират зрители на БНТ. Линията е пусната от около един месец, но асансьорите в подлеза не работят, няма и рампа за слизане.

"Подлезът е построен през 2016 година заради поредица от инциденти. Тогава асансьорите работеха за около месец-два и спряха да работят. Говорили сме със специалисти и една от основните причини за честите аварии е лошата хидроизолация, заради която се новоднява целия подлез. А вандалските прояви има как да се контролират, защото в подлеза има камери, охрана. Нужно е само да се вземат съответните мерки", коментира млада майка в "Денят започва".

Според недоволните жители на Горна баня до общината са подадени няколко сигнали, на които отговорът е, че съоръжението се стопаниства от НК "Железопътна инфраструктура". От НКЖИ пък съобщават, че асансьорите са спрени от експлоатация от органите на техническия надзор заради повреди, които нарушават нормалната им работа. Необходим е ремонт, за който са изготвени и изпратени ценово предложение и оферта за доставка на възли и детайли. Междувременно "Железопътна секция София" извършва със собствени средства пореден ремонт на двата асансьора, който се очаква скоро да приключи, добяват от НКЖИ.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад