Специалисти от Александровска болница: Ние сме за проверка, но по надлежния ред

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Над 610 лекари, медицински сестри, лаборанти, специализанти, химици, физици, болногледачи, препаратори и администрация от Александровска болница се подписаха под Призива на служителите на болницата, с който се настоява да не бъде разстройвана работата в лечебното заведение.

През последните 2-3 седмици обстановката в Александровска болница е много далече от нормалната, защото всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит. Това заяви в студиото на "Денят започва" проф. Марин Георгиев - началник на клиниката по урология в Александрвоска болница.

"Ние сме гръбнак на Медицинския университет. На практика основните катедри са в Александровска болница, обучаваме над 4 000 студенти", допълни проф. Красимир Янев - ръководител на катедра "Урология".

"Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме "за" проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум", допълни още проф. Георгиев.

По думите му през последната година разходите основно са били за консумативи, медикаменти, ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

Според проф. Георгиев състоянието на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят. Сега, обаче, лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура, подчерта той.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад