Как се гарантира безопасността на детските площадки?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Важен и често дискутиран аспект на градската среда са детските площадки – тяхната наличност и най-вече тяхната безопасност. Това беше и темата на разговора с Мая Цанева от Сдружение "Безопасни детски площадки".

Тя отбеляза, че мотото на сдружението е "Не питай какво може да направи детската площадка за теб, а какво ти можеш да направиш за нея".

"Идеята на това послание е, че отговорността за безопасността на детските площадки, на тротоарите, на училищните дворове - там, където са нашите деца, е обща - както на гражданите, така и на общината, така и на всички, които ги поддържат", каза Цанева.

Има ясни критерии, има и национална наредба на Министерство на регионалното развитие, която от 2009 година се обновява на всеки три години, отбеляза тя и допълни:

"Последното обновяване беше през февруари тази година. На дали тя се прилага винаги навреме, дали се спазват въведените в нея изисквания за проверки и безопасност е въпрос, на който могат да отговорят стопаните, които най-често са общините или частни стопани."

Какво още каза представителят на Сдружение "Безопасни детски площадки" вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад